Ara pot aparcar de franc a l’espai reservat a tocar de l’estació i agafar el transport públic

Aquest dimecres s’ha presentat una nova modalitat d’aparcament a l’entorn de l’estació de Castelldefels, anomenada ‘park & ride’, que facilita la combinació entre vehicle privat i transport públic

L’Ajuntament i l’Àrea Metropolitana (AMB) han posat en marxa un nou servei d’aparcament d’intercanvi (105 places) per incentivar l’ús del transport públic, una modalitat d’estacionament regulat que facilita la combinació entre el vehicle privat i els modes de transport públic col·lectiu. I ho fa incidint en un aspecte que per a molts conductors és fonamental: la disponiblitat d’aparcament.

El nou estacionament d’intercanvi amb el transport públic és part del pàrquing de darrere de l’Estació de Castelldefels. Està basat en el concepte estès a Europa conegut amb el terme anglès ‘park & ride’ (P+R): zones d’estacionament habilitades a la rodalia de la gran ciutat i reservades per als usuaris que hi deixin el cotxe per utilitzar a continuació el transport públic, i que puguin gaudir de 24 hores consecutives d’estacionament reservat.

Ara entren en servei els dos primers d’aquests aparcaments que l’AMB vol extendre a altres poblacions de l’entorn metropolità, els de Castelldefels i Sant Joan Despí, que s’han presentat públicament aquest dimecres. A la nostra ciutat, la zona destinada a aquest servei compta amb 105 places i està ubicada a l’aparcament de darrere de l’estació.

Així, es facilita que moltes persones puguin accedir amb el seu vehicle a l’estació i utilitzin el tren per desplaçar-se a altres municipis

Disminuir l’ús del vehicle privat

Les administracions implicades en la implantació d’aquest servei (AMB, Ajuntament i Renfe Rodalies) comparteixen l’objectiu de potenciar el transport públic. Per aquest motiu posen en marxa aquest sistema incrementant, d’una banda, l’estacionament al voltant de les estacions ferroviàries, i facilitant, de l’altra, la intermodalitat del transport públic i el vehicle privat, és a dir, reservant una sèrie de places per a ús exclusiu i gratuït de les persones que hi aparquin i transbordin als mitjans de mobilitat col·lectiva.

L’acte d’inauguració d’aquesta nova oferta de mobilitat l’ha presidit aquest dimecres 7 de febrer l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), qui ha donat la benvinguda als assistents i ha emmarcat la implantació del P+R a Castelldefels en dues coordenades locals.

En primer lloc, Miranda s’ha referit al desplegament del Pla de Mobilitat Sostenible elaborat recentment entre l’administració municipal i la ciutadania, un pla que, entre altres propostes, recollia que s’explorés aquesta via d’aparcament d’intercanvi que ara es posa en marxa. I en segon lloc, en la reordenació i ampliació de l’aparcament de darrere de l’estació que el municipi va dur a terme el 2017. Tot plegat, segons l’alcaldessa, ha de contribuir a «lluitar contra la contaminació i a pal·liar el canvi climàtic».

«L’objectiu —ha dit Miranda— és incentivar l’ús del transport públic, facilitant la combinació de vehicle privat i transport públic. Així facilitem que moltes persones puguin accedir amb el seu vehicle a l’estació, i utilitzin el tren per desplaçar-se a altres municipis».

Al seu torn, el vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, s’ha referit a Castelldefels com un municipi idoni per iniciar el desplegament del P+R metropolità, una localitat que «té la sort de tenir espais ben diferents, la platja, la muntanya, llocs on, tanmateix, potser no hi ha connexió accessible al transport públic; ara, amb el P+R, la gent podrà desplaçar-se fins a l’estació amb el seu vehicle i després agafar el tren, i ho tindrà més fàcil».

També ha intervingut el director de Rodalies Renfe a Catalunya, Félix Martín, qui ha mantingut que el transport públic «ha de seduir la ciutadania perquè canviï d’hàbits». En aquest camí d’exposar les bondats del servei ferroviari, Martín ha subratllat que a Castelldefels «Renfe Rodalies dóna servei a 14.000 persones cada dia, a les quals ofereix un tren cada deu minuts per apropar-se a Barcelona, que es troba a vint minuts en tren». Amb aquests arguments, ha dit, «hem de convèncer la gent perquè deixi el cotxe aquí quan vulgui traslladar-se a una població de l’entorn».

Com funciona?

El servei de ‘park & ride’ funciona de forma similiar a les zones verdes i blaves d’estacionament regulat, és a dir, s’ha de justificar que s’utilitza seguint les normes, tot i que aquest és gratuït. Compta amb una reserva de places per l’ús exclusiu de les persones que s’hi registrin com a usuàries via telèfon mòbil.

Funciona mitjançant una ‘app’ que, una vegada descarregada i un cop s’hi hagi registrat cotxe i usuari, aquest ha d’activar l’estacionament al moment d’aparcar el seu vehicle i agafar el tren, perquè si no serà sancionat pels vigilants. A la tornada, que s’ha de fer en un temps màxim de 24 hores, l’usuari ha de justificar que ha utilitzat el transport públic per validar que l’aparcament és correcte a la màquina que s’ha instal·lat a l’estació.

L’horari de funcionament del P+R equival al ventall horari de circulació de trens, entre les 5 h de la matinada i les 23 h, de dilluns a divendres.

Aparcament remodelat i ampliat

Les obres de remodelació realitzades aquest estiu passat a la zona de l’estació, a les quals s’ha referit l’alcaldessa en el seu parlament, han facilitat la implantació a Castelldefels del P+R, després de l’adequació i ampliació de tota la zona d’aparcament adjacent a l’Antic Camí Ral de València i al passeig del Ferrocaril.

Mitjançant aquesta actuació es va definir un gran i remodelat aparcament per a vehicles amb 275 places, 100 més que abans, en un solar que estava sense ús. Del conjunt de 275 places, 105 estan ja reservades al P+R, de manera que part d’aquest nou aparcament funciona ara com intercanviador.

+INFO: amb.cat/web/mobilitat/mobilitat-sostenible

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme