Comença la temporada alta de bany a la platja de Castelldefels

El servei de socorrisme i vigilància passa a ser diari de 10 a 19 hores entre setmana i caps de setmana • L’AMB va presentar el passat 1 de juny a Castelldefels un Estiu Metropolità centrat en la preservació del litoral davant les amenaces del canvi climàtic

Comença la temporada alta de bany a la platja de Castelldefels. Per aquest motiu, des del passat 1 de juny el servei de socorrisme i vigilància passa a ser diari, de 10 a 19 hores. Els caps de setmana i festius dels mesos de juliol i agost serà de 10 a 20h. Aquest servei el prestaran una vintena de socorristes, tot un dispositiu que compta a més amb 3 Torres de Vigilància Avançada (TAV), 8 cadires de vigilància, 5 llocs de socors, 1 moto d’aigua i 1 vehicle tot terreny.

Pel que fa al servei de bany adaptat estarà actiu des de l’1 de juny fins el 17 de setembre, de dilluns a diumenge i serà prestat per tres socorristes, dos al mes de setembre.

L’AMB presenta un Estiu Metropolità centrat en la preservació del litoral

Coincidint amb l’inici de la temporada alta de bany, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) va presentar el passat 1 de juny un Estiu Metropolità 2018 que centra els seus esforços en la preservació i conservació del litoral metropolità, que des de fa anys sofreix els efectes del canvi climàtic i la pressió humana. Solucions com la recuperació dels paisatges dunars ajuden a protegir la sorra de les platges i a mitigar els efectes negatius dels temporals marítims.

L’AMB vol donar a conèixer així la necessitat de preservar les platges davant de fenòmens com el canvi climàtic, que a mig termini provocarà canvis com ara la crescuda del nivell del mar, la modificació de l’actual línia de costa i temporals més devastadors.

Aquest acte, que acostuma a donar el tret de sortida oficial a la temporada de bany a les platges metropolitanes i a presentar les novetats, es va desenvolupar a la platja Castelldefels. Va comptar amb la participació de l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), el regidor Platges i Territori, Xavier Amate (PDeCAT), el gerent de l’AMB, Ramon Torra, el meteoròleg de TV3, Tomàs Molina, que va posar en valor la preservació i conservació del litoral metropolità davant les amenaces del canvi climàtic, i Marçal Montes, alumne de l’institut Mediterrània i en representació de la resta d’instituts participants, que va explicar el projecte que han desenvolupat sobre la recuperació de les dunes a la platja de Castelldefels.

Prèviament, adreçada a tècnics municipals i persones interessades, es va realitzar una demostració del dispositiu que es crea quan té lloc l’arribada d’una tortuga marina per fer el niu. La recreació es va fer amb la col·laboració del Centre de Recuperació d’Animals Marins (CRAM).

“La presentació de l’estiu metropolità d’enguany es porta a terme a Castelldefels perquè és la platja que combina les 3 tipologies”, van explicar des de l’AMB. “Es troba al front marítim de la ciutat (component urbà), té una extensió important de dunes híbrides que han provocat la recuperació de la biodiversitat (naturalitzada) i alhora és un espai idíl·lic per anar-hi en família, ja que compta amb tots els serveis i usos possibles”.

Notícies relacionades:

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme