Govern i ciutadania fan balanç a l’Audiència de Ciutat de l’estat dels projectes de Castelldefels

L’acte va servir també per traslladar a la ciutadania qüestions com els Pressupostos i Ordenances Fiscals per a 2018, o l’estat i el progrés del Pla d’Actuació Municipal 2019 (PAM) • L’Audiència va tenir lloc el passat 20 de gener a la Sala Institucional del Castell

Veure fotogaleria

L’Ajuntament va convocar la ciutadania el passat 20 de gener a l’Audiència pública de Ciutat, que es va desenvolupar al Castell per analitzar debatre i reflexionar conjuntament sobre el progrés de l’acció del Govern.

Exemples d’aquesta aposta per la participació han estat la creació i el treball desenvolupat per instàncies com la Taula de la Mobilitat, els pressupostos participatius o la mateixa gestació i desplegament del Pla d’Actuació Municipal 2019 (PAM), elaborat amb el concurs de la ciutadania, la implementació del qual es va fer efectiva immediatament a continuació de l’aplicació de les 25 mesures urgents de l’inici del mandat, el juliol de 2015, encaminades a fer de Castelldefels una ciutat més integradora, cohesionada, equilibrada i transparent.

Amb aquesta voluntat, l’Audiència es va convocar el passat 20 de gener a la Sala Institucional del Castell de Castelldefels. En primer lloc, es va presentar l’avaluació de les diferents audiències de veïnat celebrades fins al moment. Un primer bloc d’intervencions que va comptar amb l’alcaldessa de Castelldefels, Maria Miranda (PSC), la regidora de Presidència i Comunicació, Candela López (Movem), i el regidor de Participació Ciutadana, Cultura i Festes, Jordi Maresma (ERC).

“Voldria agrair a la ciutadania l’interès per assistir a l’Audiència de Ciutat. Això demostra el caràcter participatiu que identifica als veïns i veïnes de Castelldefels. L’Audiència té molt de sentit en el projecte de ciutat que proposem on les persones són les grans protagonistes. Durant l’Audiència hem fet un retorn a la ciutadania de la feina feta per part de l’Equip de Govern i, en la mateixa línia, hem passat comptes del nivell de compliment del Pla d’Actuació Municipal, elaborat de manera conjunta per Govern i ciutadania”, expressa l’alcaldessa Maria Miranda.

A continuació, es va fer el seguiment del Pla d’Actuació Municipal presentat através dels seus quatre eixos. Aquesta explicació va comptar amb la participació de Candela López per exposar el Compromís per una ciutat per viure i conviure. Via pública, medi ambient, neteja i igualtat entre homes i dones”; el regidor de Salut i Consum, i Igualtat, Àlex Company (CSPOT), per tractar tots els temes relacionats amb serveis a les persones, salut, educació, serveis socials, habitatge… a l’eix “Castelldefels, una ciutat com tu”; la regidora de Via Pública, i Promoció Econòmica i Foment de l’Ocupació, Eva López (PSC), per exposar l’eix “Reactivació econòmica i foment de l’ocupació”; i el regidor de Platges i Mobilitat, Xavier Amate (PDeCAT), que va traslladar l’estat de l’eix “Transparència i bon govern”. Aquest eix va fer referència als processos participatius, a la transparència de l’administració vers la ciutadania i a l’eficàcia d’aquella a respondre les demandes i necessitats d’aquesta. En aquest marc, també es va parlar del projecte de l’avinguda Pineda també tractant-lo comunexemple de procés participatiu.

En tercer lloc el Govern va presentar els pressupostos municipals i les ordenances fiscals per a 2018, aprovats en Ple. Una exposició que va anar a càrrec del regidor d’Hisenda, Gestió Econòmica i Financera, Antoni Casas (ERC).

Finalment va arribar el torn de la ciutadania assistent que va poder demanar la paraula i plantejar les seves qüestions, dubtes, queixes o suggeriments a l’Equip de Govern, que va donar resposta a través del regidor o regidora encarregat de l’àmbit al qual s’adscrivia la qüestió plantejada.

La cloenda de l’acte va anara càrrec de l’alcaldessa, Maria Miranda. “Si volem que la ciutat avanci, hem de treballar amb vistes al futur. Estem treballant en un Pla Estratègic de Ciutat que ens permeti imaginar com volem que sigui el Castelldefels dels propers anys. Com volem que sigui el Castelldefels de l’any 2030. Volem que tothom gaudeixi de la mateixa manera de les possibilitats que ofereix la ciutat, i això només ho aconseguirem sumant esforços. Si tots anem en una mateixa direcció, la ciutat continuarà en progrés constantment. Aquest és el Castelldefels que volem per l’any 2030″, ha afegit l’alcaldessa.

Les diferents qüestions per part de la ciutadania en l’audiència es poden expressar també via correu electrònic escrivint a l’adreça audiencia@castelldefels.org.

 
 
Ajuntament de Castelldefels
Ajuntament de Castelldefels
Castelldefels Turisme